علیرضای مامانعلیرضای مامان، تا این لحظه: 10 سال و 10 ماه و 18 روز سن داره
محمدرضای مامان محمدرضای مامان ، تا این لحظه: 8 سال و 11 ماه و 25 روز سن داره

منو جوجه هام

بدون عنوان

1394/1/20 11:03
نویسنده : مامانی
73 بازدید
اشتراک گذاری

 

 کودک شما چگونه تغییر میکند؟

 كودك شما به سرعت در حال رشد است و وزن او حدود 110 گرم نسبت به هفته قبل (كه تنها كمی بیشتر از 450 گرم وزن داشت) زیادتر شده است. از آنجا كه طول بدن او به حدود 30 سانتی متر رسیده، در داخل رحم شما به صورت خمیده قرار گرفته است اما اندازه اندامهای بدن او تقریبا متناسب هستند. شاید به نظر كمی لاغر بیاید ولی به زودی بافت چربی در بدن او تجمع می یابد. پوست كودك شما نازك، نیمه شفاف و چروك خورده است؛ مغز او به سرعت بزرگ می شود و اندام چشایی او نیز در حال رشد است. دستگاه تنفسی تكامل خود را آغز كرده، درخت تنفسی شاخه شاخه می شود و سلولهایی در ریه سورفاكتانت تولید می كنند، ماده ای كه موجب می شود كیسه های هوایی نوزاد بعد از تولد و هنگام تنفس به راحتی بزرگ و پر از هوا شوند.

 

شما چگونه تغییر میکنید؟

 قسمت بالایی رحم شما اكنون چند سانتی متر بالاتر از ناف قرار گرفته است، یعنی اندازه آن در حدود یك توپ فوتبال است. شما ممكن است به دلیل كشیده شدن پوست شكمتان گاهی اوقات احساس خارش كنید. اگر پوست شما خشك است مرطوب نگه داشتن آن می تواند در رفع این عارضه به شما كمك كند. همچنین ممكن است حساسیت چشمان شما نسبت به نور افزایش یافته باشد یا احساس خشكی چشم و یا اینكه چیزی وارد چشم شده است داشته باشید. این عارضه در دوران حاملگی طبیعی است و به عنوان «چشمان خشك» شناخته می شود. برای بهبود وضعیت خود می توانید از قطره اشك مصنوعی استفاده كرده و چشمان خود را مرطوب كنید.

برای اكثر خانمهای حامله بین هفته های بیست و چهارم تا بیست و هشتم یك بار تست غربالگری گلوكز (GCT) انجام می شود. این آزمایش مشخص می كند كه آیا دچار دیابت دوران حاملگی شده اید یا خیر. در دیابت بارداری میزان قند خون در دوران حاملگی افزایش می یابد. در صورتی كه این عارضه درمان نشود احتمال سخت شدن زایمان طبیعی یا لزوم سزارین برای شما افزایش می یابد زیرا در این حالت كودك شما چاق میشود همچنین احتمال ابتلای كودك شما به مشكلاتی همچون سطح پایین قند خون در هنگام تولد افزایش می یابد. در صورتی كه نتیجه آزمایش قند خون شما مثبت باشد بدان معنی نیست كه شما به دیابت دوران حاملگی دچار شده اید، بلكه بایستی تست تحمل گلوكز (GTT) بدهید تا معلوم شود كه آیا مشكلی دارید یا خیر.

توصیه های  غذایی

 در این هفته میزان افزایش وزن طبیعی حدود 5/6 تا 5/7 کیلوگرم است. اگر بیش از این مقدار وزنتان بالا رفته است، دقت کنید چه چیزی می خورید و چقدر ورزش می کنید. الان وقت رژیم غذایی نیست بنابراین مصرف غذاهای بی فایده را کنار بگذارید و به جای آن از میوه ها و سبزیجات استفاده کنید. اگر تحرکتان کم شده است، حالا وقت آن است که تحرکتان را بیشتر کنید. یک دستگاه گام سنج بخرید و پیاده روی را شروع کنید. اگر افزایش وزنتان زیاد است، با درایت و هوشمندی غذا بخورید و ورزش کنید تا وزنتان را در بقیه بارداری متعادل نگه دارید.

نگران نباشید

ممکن است در این هفته به طرز عجیبی برای سومین بار کلیدتان را گم کرده باشید و یا ممکن است برای خرید شیر به سوپرمارکت رفته باشید اما در بازگشت همه چیز خریده باشید جز شیر. یکی از مشکلاتی که خانم های باردار از آن شکایت دارند، حواسپرتی است. شما حواس پرت نشده اید، فقط کمی تمرکز خود را از دست داده اید.

 این حواس پرتی موقتی است اما این مشکل با بالا رفتن ماه های بارداری بیشتر می شود. این مشکل تا حدودی به بالا رفتن هورمون ها باز می گردد و تا حدودی هم به این خاطر است که بیشتر به درونتان توجه دارید. برنامه ریزی و فهرست کردن کارهایتان می تواند کمک زیادی به شما بکند.

توصیه های مذهبی

غسل های مستحبی به خصوص غسل جمعه را انجام دهید. از آنجا که گفتن ذکر سبب آرامش و رفع استرس می گردد، بنابراین به مادران باردار توصیه می شود در این دوران با گفتن ذکر و صلوات آرامش را هم برای خود و هم برای جنینتان به وجود بیاورید. خوب است که در اتاق کار یا خوابتان چند گلدان با گل های رنگارنگ طبیعی قرار دهید تا دائم چشمتان به آنها بیفتد زیرا این کار تاثیر زیادی بر روی زیبایی جنین شما دارد.

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!
مطالبی دیگر از این نی نی وبلاگی

نظرات (0)